Двукратният шампион от Формула 1 Фернандо Алонсо е със счупена челюст след вчерашния инцидент. Той бе ударен от автомобил в Швейцария, докато провежда тренировка с велосипед преди дългоочавакното си завръщане на пистата.

Инцидентът поставя под въпрос завръщането му с болида на "Алпин Рено" още за първия старт през сезона във Формула 1 на 28 март в Бахрейн.

Отборът му все още не е пуснал официално съобщение за състоянието на легендарния испанец, но медиите в Испания и Франция се обединиха около версията за счупена челюст.

Освен това засегнати са и част от зъбите на двукратния шампион, като днес той трябва да претърпи операция. Възможно е тази операция да се е състояла и през нощта.

"Маrca" твърди, че първите прогнози са за скорошно завръщане на Алонсо на пистата. Едва ли това ще се случи по време на предсезонните тестове, но може да го видим в Бахрейн.

Разбира се, на този етап това са спекулации, като все още се очаква съобщение от отбора, самият Алонсо, или клиниката за лицеви травми в Берн, където пилотът е бил транспортиран.