Двукратният шампион от Формула 1 и една от най-големите звезди в този спорт - Фернандо Алонсо, за пореден път показа, че няма особено положително мнение за Люис Хамилтън.

Алонсо вече е най-опитният действащ пилот след отказването на Кими Райконен, а през следващия сезон ще има шанса да подобри рекорда му за най-много състезания. През годините той се е карал с почти всеки съотборник и противник, но сякаш най-неприятният му конкурент винаги е бил британският седемкратен шампион.

Враждата има започна още през 2007-а, когато те бяха съотборниците в "Макларън-Мерцедес", а непоносимостта им на и извън пистата в крайна сметка остави и двамата с празни ръце. Шампион тогава стана Кими Райконен.

От онзи сезон до днес Алонсо не пропуска шанс да се заяде с Хамилтън или да покаже, че изобщо не го харесва. Дори през тази година той неведнъж публично казваше, че иска Макс Верстапен да стане шампион, което в крайна сметка се случи.

В интервю в родината си Испния, Алонсо отново бе попитан за Хамилтън, като даде много интересно мнение за своя конкурент.

"В началото той не бе лошо момче, беше млад, искаше да се учи, но през годините характерът му се промени адски много.

Според мен се влоши, сега ми изглежда като един много объркан човек.

Винаги има добри и лоши момчета, това е част от спорта, нормални неща са.

Не мога да кажа, че в момента имам отношения с Хамилтън. Преди години имахме контакт, въпреки противоречията ни. Имали сме уважение помежду си като състезатели.

В момента не мисля, че Хамилтън изобщо поддържа отношения с някого. Изолиран е през последните години. Всичко това отдавам на начина му на живот.

Той е доста по-активен извън света на Формула 1. Той е модна икона, суперзвезда, носи странни дрехи, отдаден е на какви ли не каузи.

В крайна сметка все още сме пилоти, именно това трябва да е основният ни фокус докато се занимаваме със спорт. Имаме различни виждания за живота, което ни разделя", сподели той.

Алонсо също така намекна за неприятния жест от страна на Хамилтън, който единствен от 20-те пилоти във Формула 1 отказа да се включи в раздаването на подаръци между състезателите, което всеки сезон има шеговита цел.

Снимка: Getty Images/Guliver Photo