Архиепископ Йорг Ганшвайн описа видяното в дома на Михаел Шумахер, когото посети по искане на семейството на легендата. Преподобният отец е благословил аса от Формула 1, който се възстановява в имението на фамилията в Швейцария от ужасния инцидент на ски, нанесъл травми на мозъка му.

Състоянието на Шуми е една от най-грижливо пазените тайни, но е ясно, че не е контактен и задачата на екипа от 15 специалисти е да поддържа жизнените му функции по пътя към постепенно възстановяване на мозъчните.

Архиепископ Ганшвайн разкри пред германското списание "Бунте":

"Седнах в стаята и един от рехабилитаторите въведе Михаел. Представих се, казах му няколко думи, включително, че съм негов фен от годините във Формула 1. После взех ръцете му в своите и изписах кръст на челото му с пръстите. Не произнесох молитва, защото не мога да бъда сигурен дали той би искал... Лицето му изглежда добре, дори малко по-плътно и пълно от преди.

Почувствах, че той осъзнава какво се случва край него и усеща близостта на хората. Неговото семейство полага невероятни усилия за това Михаел да е далеч от публичните очи и да се възстановява спокойно. Когато си тежко болен, това е изключително важно. Повече детайли не мога да разкрия, това е лична молба на семейството."

Един от най-доверените свещеници на папа Франциск обаче разказа как се е стигнало до посещението. Корина Шумахер, съпругата на Михаел, се е свързала с него и е помолила за присъствието му в дома. Тя искрено вярва, че това може да има силно влияние върху Шуми.