Шесткратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отклони всякакви спекулации и намеци за бъдещето му след настоящия сезон.

От месеци те не спират да го свързват с преминаване във "Ферари" на мястото на големия му съперник Себастиан Фетел, след като договорът на Люис с "Мерцедес" изтече в края на 2020 г. Контрактът на германеца, който е другият най-титулуван действащ пилот във Ф1 с четири шампионски успеха, също изтича.

"Няма мечта или някакъв стремеж за друг отбор - отговори Люис на непрестанни фенски въпроси в Инстаграм. - Аз съм в отбора, за който съм мечтал. Не се опитвам да напусна и да ида другаде.

В момента съм сред екипа и хората, които от първия ден са ми показали, че им пука за мен."

Почти едновременно с това, часове по-рано, Фетел бе разпитван от фенове в неговия профил. Естествено - въпросите са основно пак за бъдещето на пилота и дали ще остане във "Ферари". На германеца се наложи дори да организира нещо като мини пресконференция онлайн, за да говори по темата.

"Искам да остана и след този сезон, достатъчно ясно съм обявил това пред отбора - каза Фетел. - Няма значение какъв е договорът и каква си параметрите. Стига да удовлетворяват и двете страни.

Аз съм добре тук и се чувствам на място. Досега практиката е да подписвам тригодишни договори, нямам проблем с това отново да е така."

Шарл Леклер, новата звезда във Формула 1, има контракт с "Ферари" до 2024 г. Макс Верстапен от "Ред Бул" е обвързан до 2023-а, а "Макларън" твърдо обяви, че ще разчита в обозримото бъдеще от 2-3 години на двойката си сегашни пилоти - Ландо Норис и Карлос Сайнц.

След сезона изтичат договорите на Валтери Ботас ("Мерцедес") и Даниел Рикардо ("Рено").

Очаква се да няма големи размествания за сезон 2021 заради настъпилата извънредна ситуация. Първо времето между този (когато и да започне) и следващия сезони ще е съвсем кратко. А и финансовите възможности на повечето тимове ще се свият и ще се търсят най-сигурните и рентабилни варианти за 2021 г.