Легендата и дългогодишен ръководител на Формула 1 Бърни Екълстоун взе отношение по темата, която очевидно няма скоро да отшуми.

След неделната победа и световна титла на Макс Верстапен в състезание, предизвикало страшно много полемики, 91-годишният Екълстоун бе намерен за коментар от Sky News в неговите покои в Ибиса, където живее със семейството си.

"Всичко, случило се около и най-вече след състезанието в Абу Даби е малко срамно - категоричен бе Бърни. - "Мерцедес" прави голяма грешка с протестите и обжалванията, това ги прави да изглеждат хора, които не умеят да губят. Двама души се състезаваха, единият завърши пред другия и това е.

Пълни глупости са приказките, че Люис е бил "ограбен". Да не забравяме, че той излезе от пистата още в първата обиколка, но не бе наказан. А това променяше доста неща.

Това, което стана в края, не е никаква манипулация или нагласена работа. Хаосът настъпи с инцидента на трасето, след което всичко бе непредвидимо. Решенията се взимат от няколко души, а в такава напрегната обстановка те не могат да бъдат последователни и напълно безгрешни. Може и да има някои неточности, но е добре, че завършиха състезанието в обстановка на надпревара, а не зад колата за сигурността.

Като цяло, аз се радвам, че Верстапен спечели. Не исках някой да бие рекорда на Михаел Шумахер.

Сега са седем на седем, не е лошо да остане така. Хамилтън е голям пилот, но вътрешно не ми се искаше да надмине Михаел."