Люис Хамилтън вече планира своето оттегляне от Формула 1, намекна бащата на седемкратния шампион.

Антъни Хамилтън, който е и мениджър на сина си, говори след подписването на договора на пилота с "Мерцедес", който неочаквано е само за година.

"Люис не е престарял, нищо такова - коментира бащата на рекордьора по титли. - Но той осъзнава, че има много повече неща в живота от това да караш във Формула 1. Той може да остане там още дълги години, физически и психически се съмнявам да има някой, който дори да е близо до него като подготовка.

Но вече е на 36 години и прави други планове за "след това". Не знам дали това ще е последният му сезон, не съм убеден в това. Говорили сме по темата... Нищо чудно ако спечели титлата отново, да се замисли сериозно."

Шефът на отбора "Мерцедес" Тото Волф също намеква, че Хамилтън може да се оттегли от спорта, ако застане сам на върха по спечелени титли. Сега той е равен с Михаел Шумахер - по 7.

"Бих го разбрал, ако го направи, въпреки че ние искаме нашето партньорство да продължи още дълги години", бе цитиран Волф в британски медии. Което обаче поставя въпроса защо "Мерцедес" подписа само за един сезон с пилота, след като очевидно Люис искаше контракт поне за 2 години.

Отговорът може би се крие в така често споменавания напоследък интерес от марката към Макс Верстапен, който е виждан като следващия "сериен" победител на пистата.

Пилотът на "Ред Бул" засега отказва да коментира, а Хамилтън не желае нидерландеца в тима, докато той е там.

Но ако "Мерцедес" вече е решил, че Макс е бъдещето, най-логичното е той да подпише дългогодишен договор с доминиращия отбор от 2022-ра, а Люис да се оттегли.

Вече като осемкратен шампион, както се надяват и той, и тимът му.