Отборът на "Ферари" във Формула 1 разкри, че е използвал фалшиво радио съобщение по време на Гран при на Абу Даби, което беше последен старт за сезон 2022.

Основната интрига в надпреварата бе за второто място в генералното класиране, за което се бореха Шарл Леклер от "черните кончета" и Серхио Перес от "Ред Бул".

В хода на състезанието Перес се движеше втори зад своя съотборник Макс Верстапен и видимо "Ред Бул" имаше по-добро темпо от "Ферари".

Единственият шанс на Леклер бе мексиканецът да направи общо две влизания в бокса и това се се е случило благодарение на фалшиво радио съобщение към пилота на "Ферари".

С него Леклер е повикан в бокса без отборът да има такива намерения. От "Ред Бул" реагират мигновено, за да покрият стратегията на съперника. Перес влезе в бокса, но това го лиши от второто място на финала.

"Всичко, което направихме, бе по начина, по който искахме. Такъв беше планът. Обиколките, в които, вече мога да го кажа, ги залъгахме и ги накарахме да мислят, че ще влезем в пита. Перес влезе за втори стоп и всичко се получи перфектно. Много съм горд от реализирането на плана", заяви Леклер след състезанието.