Сезонът във Формула 1 изобщо не започна добре за "Мерцедес", а в двете състезания до момента Люис Хамилтън се добра до късметлийско трето място в Бахрейн, а в Саудитска Арабия дори не взе точки.

Мнозина се запитаха дали наистина седемкратният шампион е толкова добър пилот, или доминацията му идваше само заради много по-силния болид, който "Мерцедес" имаше в последните години.

Мнение по темата изрази бившият му съотборник от времената в "Макларън" - Хейки Ковалайнен, според когото Хамилтън безспорно е най-добрият пило на тази генерация.

Той разказа за битките, които е трябвало да води всеки уикенд срещу съотборника си. Тежки битки, които в повечето случаи са завършвали с победа за Хамилтън.

"Понякога успявах да карам с неговото темпо, но той правеше това в хода на целия сезон, от първото до последното състезание.

За мен бе трудно да съм на нивото му всеки път. В един момент просто усещаш, че нямаш нужната енергия да правиш това всеки уикенд. Признавам си, че не можех да карам всеки път с неговото темпо и да правя неговите състезания.

Не всеки може да постигне това, колкото и талант да има. За да доближиш Люис трябва да си пределно концентриран и на върха на възможностите си всеки път, което не е лесно.

Макс го направи, но видяхме колко му костваше. Нико Розберг също успя през 2016-а, но неслучайно се отказа.

Той използва всичко, за да спечели онази титла. Много пъти преминаваше границата на здравия разум, а ако не беше се отказал, вероятно вече щеше да е мъртъв", сподели Ковалайнен.