Михаел Шумахер вече не е пилотът с най-много победи във Формула 1. От няколко дни насам това е Люис Хамилтън, който в неделя в Портимао стигна до своята победа №92 и по този начин задмина гермаската легенда. Британецът уверено се е устремил да задмине Шуми и по най-много титли.

Към момента и двамата са с по шест, но по всичко личи, че Люис ще стане световен шампион за седми път, като само чудо може да го спре този сезон.

Сравненията помежду им не спират, но един човек, който е бил наистина близо и до двамата заяви, че далеч не е толкова лесно да съпоставиш двама от най-великите пилоти в историята на спорта.

"Трудно е да ги сравним. Но и двамата са абсолютно невероятни и талантливи. Различни са в много аспекти, но са завършени пилоти", смята Фелипе Маса, който бе съотборник на Шумахер във "Ферари" през 2006 година, а през 2008 водеше битка с Хамилтън за световната титла.

"Бих казал, че Михаел има предимство от техническа гледна точка. Той постоянно работеше с инженерите и разбираше абсолютно всеки детайл, докато не съм сигурен, че Люис познава колата си на 100%. Но за сметка на това от гледна точка на талант и скорост...", казва бразилецът.

"Михаел тренираше зверски, чисто физически. Хамилтън обаче прави всичко да изглежда перфектно. Той може да не работи толкова здраво, но прави всичко по перфектен начин. По-талантливият от двамата е", смята Маса, който има 11 победи в кариерата си.

Според него още от първия сезон на Хамилтън във Формула 1 е било очевидно колко талантлив пилот е всъщност и още тогава е показал, че е различен, като в крайна сметка статистиката говори достатъчно добре за това на какво е способен.