За Кими Райконен предстоят последните няколко състезания в славната му кариера, която ще приключи след края на сезона.

Финландецът със сигурност е сред най-големите любимци на феновете на Формула 1, а и освен това е сред най-добрите пилоти през новия век.

Освен рекордьор по състезания, той има и шампионска титла през 2007-а, като в силните си години винаги е бил сред водещите състезатели. Разбира се, това бе примесено с доста колоритното и понякога странно поведение на Кими извън пистата, което му спечели милионите фенове.

Доста ласкаво за него се изказа британската легенда Дейвид Култард, който бе съотборник на Кими в началото на новия век.

Освен да разкаже за странния характер на Кими, Култард изрази интересно мнение, че ако не са били проблемите с болида на "Макларън", финландецът спокойно е щял да спечели поне още две титли в кариерата си.

"Той не говори много. В тези три години в Макларън май сме говорили не повече от 10 секунди. В ранния му период в Макларън той беше или в колата и бе много бърз, или бе заспал в някой камион в падока.

Той определено е от типа хора, които ако отиват на бар отиват за да пият, а не за да говорят. В своя пиков период той бе наистина невероятен пилот, един от най-великите като чиста скорост.

Може да казвате, че той бе късметлия да вземе титлата, но също така той нямаше късмет с надеждността на Макларън, която му коства други две титли", заяви британецът.