Вече е официално, че от следващия сезон отново пилот с фамилия Шумахер ще бъде част от Формула 1. Това ще е Мик. Синът на седемкратния шампион Михаел Шумахер подписа договор с "Хаас".

Естествено, че заради фамилното му име мнозина ще очакват чудеса от Мик още в първия му сезон, като младият германец ще бъде подложен на сериозно напрежение.

Темата коментира бившият шампион Деймън Хил, който се състезаваше във Фомрула 1 три десетилетия след славния си баща Греъм.

"В подобна ситуция много хора не искат да ти дават шанс. През кариерата си непрестанно съм усещал онова "Той няма да е добър колкото баща си". Със сигурност не е лесно. И не е нещо свързано с уменията ти, а просто с твоя баща. Много хора не искат да ти дадат шанс, защото смятат, че просто си сина на някого, а всъщност ти си заслужил този шанс.

Винаги съм искал да се състезавам, обожавах моторните спортове. Разбира се, заеади фамилията си, нямаше как да допусна д абъда разочарование. Аз изучавах кариерата на баща си, той беше моят пример. При Жак Вилньов не бе така, той не говореше за баща си и искаше да избяга от неговия образ.

Сигурен съм, че заради случилото се с Михаел, Мик ще има допълнителна мотивация.Може би заради всичко това около баща му, Мик е изцяло концентриран върху карането си. Дава впечатление на младеж, който няма особен интерес към изкушенията на живота извън пистата, което е добре.

Мисля, че фамилията Шумахер може да е благословия в много отношения, но също така ще бъде и огромно порклятие за Мик в самото начало, защото всеки очавка, че той ще бъде шампион като баща си.

Той е тъврде млад, но вероятно вече е научил, че с тази фамилия не може да бъде обикновено момче никъде".