Люис Хамилтън задмина Михаел Шумахер, за да оглави еднолично класацията по най-много подиуми във Формула 1. Британецът вече има 156 класирания сред първите трима, а сега преследва друг рекорд на Шуми - този за най-много победи. Към момента Люис е с 88, докато германската легенда е с 91.

Всеки от тях е велик по свой собствен начин, а Хамилтън е устремен и към това да изравни Шумахер със седем световни титли. 

Каква обаче е разликата помежду им? Бившият вицепрезидент на "Мерцедес" Норберг Хауг смята, че знае този отговор. Според него Шумахер никога не е разполагал с толкова доминиращ болид като този на Люис в последните години.

"Години наред беше просто немислимо, че някой ще може да се доближи до рекордите на Михаел. Не говорим за задминаване, а просто за доближаване. Но ако се вгледате по-детайлно - той никога не е имал болид, който да превъзхожда толкова много останалите на решетката, каквато е сегашната ситуация с Люис и конкурентите му", обяснява Хауг, сравнявайки колите на "Ферари" от силните години на Шуми с тези на "Мерцедес" в наши дни.

 "До две години Люис ще счупи абсолютно всички съществуващи рекорди във Формула 1", убеден е още Хауг.

Бившият шеф на "Мерцедес" побърза да подчертае, че по никакъв начин не иска да омаловажи постигнатото от британската звезда както във Формула 1, така и в другите състезания преди това - Формула "Рено", Формула 3 и GP2.

"Не мисля че някой ще повтори някога това, което Люис показва във Формула 1 вече толкова години", казва германецът, който постави само един друг настоящ пилот в категорията на Хамилтън - Макс Верстапен.

По думите му във Формула 1 има две категории пилоти "много добри" и "много, много добри", а във втората попадат единствено Люис и Макс.