Отборът на "Мерцедес" във Формула 1 и световният шампион Люис Хамилтън държат феновете на спорта в напрежение, преговаряйки за новия договор на англичанина.

Докато всички други отбори в най-популярната автомобилна надпревара си осигуриха услугите на своите пилоти, шампионите все още не могат да се разберат с Люис, който към момента е без контракт.

Според основателя на бившия отбор "Джордан" - Еди Джордан, е логично преговорите да продължават толкова много, защото и двете страни са непримирими в своите условия.

"Има процеси, които текат и хората не ги осъзнават. За моторните спортове това е нещо ново. От друга страна Люис държи за определена заплата. Това, което искам да знам е, как тя се структурира и каква е стойността й", пита Джордан в подкаст на BBC.

"Плащаше ли му се достатъчно за влиянието, което има в отбора? Разбира се, че да. Не знам какво влияние е имал за продажбата на дрехи и други неща. От друга страна имаме медийната страна. Смятам, че 80% от медиите искат да интервюират Хамилтън. Не Валтери Ботас или друг пилот. Може би Верстапен взима част от вниманието, но не колкото Люис. Това прави Хамилтън толкова специален.

Когато Джордж Ръсел се качи в колата на "Мерцедес", свърши страхотна работа. Отборът доказа, че има много бърза кола. Могат да заменят Хамилтън, но са умни и ще продължат да преговарят с него. Трябва да се надяваме, че ще постигнат споразумение, защото Формула 1 се нуждае от Люис", добави 72-годишният ирландец.