Бившият световен шампион във Формула 1 Жак Вилньов смята, че Шарл Леклер има негативно влияние върху Ферари през настоящия сезон.

Канадецът е съгласен, че младият монегаск бе готов за голям отбор след едногодишния си престой в Заубер, но е категоричен, че присъствието му дисбалансира Скудерията и влияе зле на Себастиан Фетел.

"Ако четете форумите, ще видите, че феновете дори при издънката на Леклер в квалификациите (удар в предпазната стена б.а.), не отправят критики към него. Ако Фетел беше на неговото място, щеше да бъде съсипан от медиите и феновете за същата издънка.

Смятам, че това е негативен ефект върху отбора. Завъртането на Себ в Бахрейн се получи заради това, както и отборните заповеди в Китай.

Инцидентът на Леклер дойде, защото искаше да докаже, че е №1 в отбора. Това вреди на Скудерията. Надявам се отново да се балансират, тъй като те трябваше да бъдат тези, които биват преследвани от Мерцедес. Личи си, че ефектът не е позитивен", смята Вилньов.

Шампионът от 1997-а е на мнение, че във Ферари е трябвало да оставят Кими Райконен, за да може Фетел да продължи да се чувства комфортно.

"Ако вземем Ферари като пример, трябва да се присетим за миналото на Фетел, както и за Рикардо, когато се присъедини към Ред Бул. Себ трябва да знае, че е обичан от отбора и феновете, а това не е така през тази година", изтъква канадецът.