Легендарният Марио Андрети посочи следващата голяма звезда във Формула 1 и призна, че работи по това пилотът да е част от най-популярното състезание още от следващия сезон.

Андрети е шампион във Ф1 от 1978-ма и има общо 12 сезона и 128 старта в Гран при. Неговото мнение със сигурност тежи, а в случая то е, че Колтън Хърта е човекът, когото трябва да следим с повишено внимание в следващите месеци като евентуална бъдеща звезда на Формула 1.

В неделя 21-годишният пилот спечели четвъртата си победа в сериите Индикар в Сейнт Питърсбърг, като шофираше колата на отбора "Andretti Autosport-Honda" - естествено, собственост на фамилията Андрети.

И това предизвика Марио да нареди похвали за Хърта, признавайки нещо, което до момента е било тайна за аудиторията.

"Правя сериозни постъпки и съм в разговори Колтън да влезе във Формула 1 от следващия сезон - каза Андрети. - Той има качествата и е готов да е водеща фигура там. Очаквам да стане звезда.

Невероятен е в квалификациите, стабилен в състезанията, като залага на скорост, не толкова на стратегия. Личните му качества на пилот са огромни и талантът е рядко виждан. Толкова е спокоен, а същевременно болно амбициозен да побеждава. Освен това за него нямат значение условията и пистата, навсякъде кара на ръба на възможностите."

Догодина в календара на Формула 1 ще има не едно състезание в САЩ, а вече два старта - Маями се присъединява към Остин. И Андрети изрази надежда, че след тази новина, за феновете в Щатите ще има още една чудесна такава.

А именно - Хърта да седне в болид от Ф1.

"Америка ще полудее по него, сигурен съм в това - смята някогашният шампион, а сега собственик на отбор. - А и заслужава да има пилот в най-силното състезание."

Последният американски пилот във Формула 1 бе Александър Роси преди 6 сезона, като любопитното е, че в момента той е съотборник на Хърта в отбора на Андрети в Индикар.