Шарл Леклер подкара болида на "Ферари" SF1000, с който ще преследва победи в сезона след 5 юли, по улиците на тихото градче Маранело.

Пилотът изкара ръмжащия звяр от Ф1 през портите на фабриката на компанията за "разходка" из 17-хилядното място, което е култово за феновете по света именно заради това, че е дом на "Ферари".

Леклер се извини по-късно със забавна публикация в социалните мрежи, че е събудил градчето.

"Самият аз не ставам толкова рано, но този път си струваше - каза пред сайта на отбора от Ф1 новата звезда. - Невероятно е отново да съм в болида, за първи път от 3 месеца. И особено по този специален маршрут."

Леклер подкара колата от Officina Classiche в сърцето на фабриката, мина бавно-бавно улица Via Abetone Inferiore, след това по Via Enzo Ferrari, където на №27 е базата на спортния отбор на компанията, покрай музея "Маранело" - още един храм на "Ферари", за да прибере ръмжащия болид обратно през Via Gilles Villeneuve.

Изобщо - романтична разходка из места, кръстени на икони в автомобилния спорт.

За първи път през новия век фирмата организира обиколката с официалния си болид за състезания. Преди години е било традиция, но с времето от опасения за колата в условия не на писта, а градски улици, това не е правено.

22-годишният Леклер обаче изпита удоволствието, а с изкарването на болида из Маранело днес "Ферари" символично обяви завръщането на нормалността за отбора, а и за Формула 1.

"Следващият път, когато ще видите този болид, ще е в Австрия в началото на юли", написаха на сайта на концерна. Първото състезание от сезона е именно там (5 юли).