Валтери Ботас с "Мерцедес" бе най-бърз по време на предсезонните тестове във Формула 1.

Финландецът демонстрира най-добри времена не само в последния ден, но и като цяло през цялата седмица в Барселона.

С представянето си той показа, че "сребърните стрели" са готови за седма поредна шампионска година, а самият той е в състояние да застраши трона на Люис Хамилтън.

В последния ден на тестовете обаче добро представяне направиха и конкурентите от "Ферари" и "Ред Бул". Двата конкурента на "Мерцедес" показаха добра скорост, като това бе лъч надежда за "Ферари", които бяха съпътствани от редица пробелми през седмицата.

Ботас записа време от 1:15.732 минути, което бе най-бързо не само за сегашните тестове, но и в последните 5 години на пистата в Каталуния.

Най-добрата обиколка на "Ред Бул" по време на тестовете бе с половин секунда по-бавна от тази Ботас, като бе направена от Макс Верстапен. Третото най-добро време бе за "Рено", а "Ферари" остана на четвъртата позиция.

По-план сезонът във Формула 1 стартира на 15 март в Австралия. На този етап се очаква всичко в Мелбърн да протече по график. Третият старт от календара в Китай вече бе отменен, появяват се информации, че под заплаха е и дебютното състезание във Виетнам.