Валтери Ботас заяви, че състезанието от Формула 1 в Сакхир се е развило така, че е го накарало да изглежда като глупак.

В неделната надпревара финландецът беше засенчен от своя временен съотборник Джордж Ръсел, който заместваше заразения с Covid-19 Люис Хамилтън.

Ботас, който стартира от пол позиция, беше задминат веднага от младока и се затрудняваше да поддържа неговото темпо преди двамата да бяха саботирани от своите механици в бокса.

"За някой, който не следи Формула 1 и е гледал, вероятно съм изглеждал като ...(използва жаргонна дума за женски полов орган в английския език - б.р.) и глупак, а това не е приятно. Хората, които гледат регулярно, знаят какво беше представянето и какъв можеше да е финалния резултат.

Беше лошо състезание за мен и е лесно да кажеш, че идва нов пилот и побеждава друг, който е в отбора от няколко години", заяви финландецът.

Той смята, че ако неговите механици не бяха объркали гумите, е щял да има възможност да се бори за първата позиция.

"Трудно е да обясня чувството, когато влизаш в бокса и напускаш със същите стари гуми, заради което губиш позиции. Това е голяма грешка на отбора, която ще се анализира и ще се вземат поуките.

Беше кошмарно да съм с тези гуми, които вече загубиха температура, докато стоях в питлейна. Срещу пилоти с нови гуми бях като неподвижна патка. Беше кошмарна ситуация", добави ядосаният Ботас.