Изпълнителният директор на "Мерцедес" - Тото Волф, очевидно няма да преглътне лесно случилото се в края на миналия сезон, когато Макс Верстапен открадна титлата от Люис Хамилтън в последната обиколка на последното състезние.

Волф обвинява за всичко вече уволненият състезателен директор Майкъл Маси, който взе странно решение, облагодетелстващо Верстапен.

Той реши да рестартира състезанието в последната обиколка, като позволи на петте затворени с обиколка болида между Хамилтън и Верстапен да се върнат на своите позиции, което залепи нидерландеца плътно зад седемкратния шампион и лидер в състезанието.

Това в крайна сметка се оказа решително, защото с по-новите си гуми Макс Верстапен изпревари Хамилтън и спечели шампионската титла.

"Sky Sports" подготви документален филм в два епизода, посветен изцяло на тази последна обиколка, като той ще бъде излъчен този уикенд във Великобритания.

В пуснатия за феновете тийзър обаче се показват решлики на Тото Волф, който изобщо не е доволен от действията на Маси и хвърля сериозни обвинения.

"Макс дължи много на Майкъл Маси. Хората в "Ред Бул" си свършиха работата, защото тази братска любов с Маси им се отплати.

Те влияеха на неговото мнение и преценка. Не съм говорил с него след онзи фиал, няма да го направя никога повече в този живот.

Решенията му очевидно бяха грешни. Аз съм убеден, че днес той осъзнава това и дълбоко съжалява.

Обвинявам и ФИА, защото организацията доста по-рано трябваше да види, че има проблем. Структурен проблем, който доведе до тази братска любов между състезателния директор и шефа на един от претендентите за титлата.

Това за мен беше като футболен мач, в който единият отбор води с 1:0, а точно преди края съдията решава, че е 0:0 и ще се играят дузпи.

При това единият отбор трябва да рита без обувки", каза Тото Волф визирайки, че Люис Хамилтън бе с доста износени гуми в тази последна обиколка.