Фернандо Алонсо е пред завръщане във Формула 1, обяви дългоочакваната вест Флавио Бриаторе.

Италианецът, който е бивш шеф в най-престижното автомобилно състезание, а и днес продължава да е личен съветник на испанския пилот, изстреля новината в интервю за в. "Гадзета дело спорт".

"Фернандо е мотивиран и напълно готов за завръщане - казва Бриаторе. - Времето извън Формула 1 му е било напълно достатъчно за презареждане и изчистване от всичко, което имаше натрупано в него като негативна енергия към състезанието. От следващия сезон го виждам отново във Ф1."

Двукратният шампион Алонсо се оттегли през 2018-а и кара в рали състезания, но от 2021-ва вероятно ще седне в болида на "Рено".

Там се освободи място, след като Даниел Рикардо отива в "Макларън" и вторият болид е свободен, редом с французина Естебан Окон.

Бриаторе каза и други интересни неща по наболели теми от Формула 1, като например - раздялата на "Ферари" със Себастиан Фетел.

"Не ме изненада, те направиха своя избор и залагат всичко на младия Леклер - коментира италианският ветеран. - И всеки може да види защо. Той е голям талант, бъдеща звезда и вероятен шампион. През миналия сезон Шарл бе изненада за всички, но резултатите му бяха постоянни и стабилни, а и винаги по-добри от тези на Фетел.

Вярвам, че във "Ферари" знаят какво правят. Веднага виждаш извънредните таланти, така бе и с Михаел Шумахер, и с Хамилтън, с Алонсо...

Човек с опит просто не може да сбърка, когато види един такъв пилот още от първите му обиколки и времена в болида от Формула 1."