Съботната радост в Бразилия е за отбора на "Мерцедес", който ще има два пилота на първата стартова редица за първи път от края на миналия сезон.

Джордж Ръсел ще тръгне първи, а Люис Хамилтън втори в утрешното Гран при на Бразилия - предпоследен старт за годината.

Това стана факт след страхотната спринтова квалификация, която Ръсел проведе, печелейки състезанието от 24 обиколки.

И предварителни заявки сочеха, че "сребърните стрели" ще бъдат изключително силни на "Интерлагос", а това се оправда и днес. Точен подбор на гумите, отличното им сработване с шасито и силното каране на Ръсел означаваха първо място за него.

На второто място след него се нареди Карлос Сайнц с "Ферари", но заради наказанието, което го очаква, той ще потъне назад в стартовата редица, а редом до Джордж Ръсел ще стартира неговият съотборник и сънародник - Люис Хамилтън.

Провалът бе за световния шампион Макс Верстапен, който стартира от втората позиция, но очевидно грешният избор на гуми означаваха четвърто място в крайното класиране.

Всичко погледи от вчера бяха насочени към Кевин Махнусен от "Хаас", който сътвори една от големите сензации в последните години и спечели петъчната квалификация.

Днес обаче той нямаше шанс в реални състезателни условия и потъна до осмата позиция, която все пак ще му донесе една точка в генералното класиране.

Състезанието на пистата "Интерлагос" е утре от 20 часа българско време и ще може да го наблщдавате по Диема Спорт.