Себастиан Фетел е от старата школа пилоти във Формула 1. Един от последните ѝ представители. Германецът не е постоянно присъствие в социалните мрежи и не споделя на всеослушание какво се случва с него извън пистата.

В интервю обаче разкри какво е правил миналата година, изчаквайки да бъде дадена зелена светлина за началото на сезон 2020. Бившият пилот на “Ферари” и настоящ такъв на “Астън Мартин” се е отдал на нещо, което повечето му колеги вероятно биха сметнали за нетипично.

Земеделие.

“По време на първия локдаун миналата година имах повече свободно време, отколкото бях планирал. Замислих се какво мога да направя и какви са темите, които ме интересуват. Земеделието беше една от тях”, казва Фетел.

И така - докато младите му колеги забавляваха себе си и феновете си с включвания на живо, по време на които караха във виртуални състезания, Себ е изкарал стаж.

Да, четирикратният световен шампион е бил стажант във ферма и е засилил още повече интереса си към земеделието.

“Беше наистина интересно. Забележително, бих казал. Научих практически как се случват някои неща и разговарях с хора, които се занимават с това ежедневно. Определено беше много интересно”, добавя той.