Николас Латифи, пилотът на "Уилямс" във Формула 1, призна в откровена публикация в социалните мрежи, че е "изумен" от лавината от заплахи, които е получил в последните девет дни.

Канадецът катастрофира на 14-и завой на пистата "Яс Марина" в Абу Даби, само шест обиколки преди края на последното за сезона състезание във Ф1.

И този инцидент предизвика кола за сигурност, а след това - поредица от събития, които доведоха до това Люис Хамилтън да изгуби сигурна световна титла.

До катастрофата на Латифи британецът водеше уверено и нямаше как да бъде изпреварен от конкурента Макс Верстапен.

"Получих хиляди съобщения и в социалните мрежи, а и през други канали - обяви в профила си Латифи. - Има страшно много, които ме подкрепят. Но има и такива, които просто ме изумяват.

Да, не съм изненадан, предвид света, в който живеем. Но се стига до смъртни заплахи, а това е леко шокиращо.

Не искам някакво специално внимание, просто опитвам да кажа на хората какво е усещането. Да използваш социалните медии за атака и заплахи е просто ужасно. Усещам го с пълна сила. Нещата са извън границите на нормалното, далеч, далеч извън тях."

Пилотът не влиза в никакви коментари за конкретния случай на пистата в Абу Даби, но споделя, че "няма как да убеди онези, които вече имат мнение по темата, какво реално се е случило."

И добавя, че умишлено е бил встрани от социалните мрежи в последните дни, за да не нагнетява и без това напрегната обстановка около начина, по който се реши световната титла.

От "Мерцедес" разкриха, че той се е извинил лично след края на състезанието за инцидента, въпреки че не само самият Николас бе виновен за него.