Състезателният директор на Формула 1 - Майкъл Маси, се превърна в най-мразеният човек в спорта в последната седмица.

Каквото и решение да бе взел той след хаоса в Саудитска Арабия, недоволни винаги щеше да има. В случая от "Ред Бул" и феновете на Макс Верстапен смятат, че наказанието за пилота е било пресилено, докато от лагера на Люис Хамилтън го смятат за прекалено леко.

Със сигурност в момента никой не иска да е в стола на Маси, защото през уикенда предстои решителното последно състезание, в което борещите се за титлата пилоти влизат с равни точки.

При разглеждането на всички варианти, няма как в галвите на феновете да не изниква този, при който Макс Верстапен вади умишлено Хамилтън от състезанието. Ако и двамата не спечелят точки, то шампион ще е нидерландецът заради повечето си първи места през сезона.

"Дали би го направил? Не мисля, а и той няма как да се размине с подобно действие. Аз не мога да контролирам действията на пилотите, но мога да прилагам правилника и заложените в него наказания.

Ако видим този грозен сценарий, то Верстапен може да бъде дисквалифициран, имаме право и да отнемем точки от актива му. Разбира се, силно се надявам да не стигаме до такъв вариант.

Бъдете сигурни, че ще припомня този факт на отборите, особено на Макс и Люис.

Макар всеки пилот да протестира след инцидент и наказание, дълбоко в себе си те знаят правилата и какво е забранено. Много пъти на пръв поглед два инцидента изглеждат еднакви, но всъщност не са такива.

Критиките не ме притесняват, все пак приемайки тази работа, аз бях наясно, че недоволни винаги ще има, а когато става въпрос за битка за титлата, винаги шума около мен е по-голям.

Преди края на сезона се моля само едно, нека двамата пилоти решат всичко на пистата с честни методи. Всяко състезание, в което нямам работа, е едно добро състезание", сподели Маси.