Руският пилот на “Хаас” Никита Мазепин е дал положителен тест за COVID-19 и ще пропусне последния старт за сезона във Формула 1 - в Абу Даби. Дебютантът се чувства добре и няма симптоми, а сега следва здравните протоколи и вече се е самоизолирал.

При така създалата се ситуация отборът ще участва само с един болид на “Яс Марина”, защото според правилата на FIA, не може да бъде ползван резервен състезател, ако той не е бил част от поне една тренировка.

Резервата на “Хаас” Пиетро Фитипалди е с отбора, но Мазепин взе участие във всички свободни тренировки и квалификацията, като това означава, че Мик Шумахер ще бъде единственият пилот на отбора на решетката днес следобед.

Германецът се класира деветнадесети във вчерашната квалификация, а сега ще потегли последен, защото зад него бе единствено Мазепин.

Tака първият сезон на Мазепин във Формула 1 приключва предсрочно. Най-доброто му класиране бе четиринадесетото място в Азербайджан, а в пет от състезанията - Бахрейн, Унгария, Нидерландия, Италия и Саудитска Арабия той не успяваше да завърши.