Датският пилот Кевин Магнусен се завръща във Формула 1. Той отново ще подкара болида на "Хаас" като заместник на изхвърления руснак Никита Мазепин.

23-годишният Мазепин се оказа жертва на изхвърлянето на почти всички руснаци от международния спорт по призив на МОК. Малцина очакваха това да го засегне пряко, но случая дори солидното спонсорство на баща му към "Хаас" не успя да спаси пилотското му място.

При оставащи само 11 дни до началото на новия сезон, американският тим нямаше много време да размишлява върху избора на нов пилот, като реши да заложи на добре изпитан вариант.

Именно такъв е Магнусен, който във визитката си има четири сезона с болида на "Хаас".

29-годишният датчанин се превърна в жертва на фамилията Мазепин, защото загуби позицията си на пилот именно след навлизането на Дмитри Мазепин в спорта, който със солидните си инвестиции буквално купи пилотско място на сина си Никита.

В кариерата си Магнусен има седем сезона във Формула 1, в които записа 120 състезания и общо 158 точки.

Последните четири сезона той прекара за тима на "Хаас", в който сега се завърща. Иначе е карал още за "Макларън" и "Рено".

Най-добрият му сезон е 2018, когато завършва на девето място в генералното класиране.

Той има и един подиум в кариерата си, който странно или не идва при неговият дебют на ниво Формула 1. През 2014-а младият тогава пилот на "Макларън" завършва на второто място в откриващото за сезона състезание в Австралия.