Люис Хамилтън е изправен пред дилема за това дали да продължи да се състезава във Формула 1 и от новината, че решението по казуса с разследването на случилото се в Гран при на Абу Даби ще бъде оповестено чак на 18 март.

Това е само два дни преди първото състезание за новия сезон в Бахрейн и твърде късно, за да взима спрямо оповостеното на тази дата своето решение седемкратният шампион.

Хамилтън за момента не е наясно дали иска да продължи - това потвърди и новият шеф на световния автомобилизъм Мохамед бен Сюлайем. Той е провел разговори с аса, който ясно е подчертал - загубил е вяра във Формула 1 и не е убеден, че иска да продължи да се състезава.

И ще обмисли дали да го направи след резултатите от разследването, което FIA образува по решаващато Гран при на миналия сезон.

Тогава в Абу Даби Хамилтън загуби титлата в последната обиколка от Макс Верстапен при обстоятелства, които остават спорни.

Очакваше се разследването да бъде завършено до края на януари и в началото на следващия месец да има резултати. И тогава Люис да вземе решение дали ще продължи.

Датата 18 март обаче е твърде късна и той няма как да държи в недеведение до тогава отбора си "Мерцедес" и цялата организация.

Той ще трябва да излезе с решение по-рано. Британецът има договор за още два сезона с отбора, но шефовете вече намекнаха, че няма да правят спънки на най-голямата си звезда и дългогодишен пилот №1, ако реши да "излезе" от контракта.