Михаел Шумахер изчезна от общественото пространство, след като претърпя ски инцидент през 2013 година. Седемкратният шампион на Формула 1 се възстановява от мозъчната травма, която претърпя тогава, а състоянието му е упорито и очевидно успешно пазена тайна, като хората, които могат да го посещават са едва шепа.

Сега феновете ще си припомнят Шуми, защото предстои да излезе документален филм, в който ще има невиждани досега кадри, предоставени от семейството на Михаел. В лентата, която носи името “Шумахер”, ще има и интервюта със съпругата му Корина, децата му Джина-Мари и Мик, както и баща му Ролф. 

Автори на продукцията са Михаел Вех и Ханс-Бруно Камертонс - добре познати имена в германската филмова индустрия, спечелили не една или две награди. 

“Безпощадният пилот от Формула 1, амбициозният спортист, завършеният механик с уникална отдаденост на детайлите, отговорният отборен играч и любящият семеен човек. Така този филм обрисува впечатляващата кариера на Михаел на пистата, но и това какъв е той извън нея. Без подкрепата и одобрението на семейството и мениджмънта на Шумахер, този филм нямаше как да се появи на бял свят”, казва един от продуцентите - Бенджамин Сейкел и добавя, че доста от кадрите са предоставени ексклузивно от близките му.

Първоначално премиерата е трябвало да се състои през декември 2019 година, а сега се очаква лентата да бъде показано в непосредствено близко бъдеще - в навечерието на дебюта на Мик Шумахер с “Хаас” във Формула 1.