Италианската преса и голяма част от феновете на "Ферари" загубиха надежда за позитивния принос на Себастиан Фетел към отбора.

Германският четирикратен световен шампион остави зад гърба си още един ужасяващ уикенд, този път на пистата "Силвърстоун" във Великобритания.

Себ първо се класира едва шести в квалификацията, а на самото състезание бе задминат за пореден път от Макс Верстапен с лекота, като след това го удари отзад и двамата излязоха от пистата.

Получи 10-секундно наказание за действията си и остана едва 16-и в крайното класиране.

Люис Хамилтън спечели състезанието, но шоуто отново бе откраднато от младоците Верстапен с и Шарл Леклер, които бяха много бързи и влязоха в непрестанна битка.

Грешка като тази на Фетел се очакваше от някой от тях двамата, но спорът им бе красив и джентълментски. Отново германецът бе този, който не издържа на напрежението.

"Ферари има нов лидер - пише "Гадзета дело Спорт" - Леклер е готов да воюва и е енергичен, и вече спечели сърцата на феновете на отбора. Фетел показа, че не е пилотът, който Ферари иска. Ясно е, че вече нещо не работи както трябва".

"Кориере дела Сера" пише: "Фетел отново си изгуби главата, докато младият Леклер печели престиж през цялото време".

"Ла Стампа" добавя: "Маринело, имаме проблем. Като по голям брат, Биното (шефът на отбора б.а.) защитава Фетел, но кризата на пилота изглежда безкрайна".

Бившият пилот Дейвид Култард казва, че тези изяви на Фетел му напомнят на края на кариерата на Михаел Шумахер: "В края на кариерата си Шумахер също започна да удря други коли и да осъзнава, че се превръща в общия негативен знаменател".

След края на състезанието Фетел се извини на Верстапен и призна грешката си, макар че първоначалната му реакция след сблъсъка бе да обвини съперника.

По всичко излгежда, че бъдещето в лицето на Макс и Шарл напира. И двамата се представят по-убедително от Фетел, като към момента само пилотите на "Мерцедес" изглеждат недосегаеми. Но това е заради цялостната перфектна работа на тима.