В навечерието на сезон 2022 във Формула 1 по онлайн платформата Netflix ще се завърти поредната част от риалити сериала, посветен на най-бързите - Formula 1: Drive to Survive. Документалната лента се завръща отново, след като предишните части белязаха огромен успех сред феновете на моторните спортове.

Всички десет епизода ще бъдат налични онлайн още днес и ще послужат за добра загрявка преди първия старт за сезона, който е следващата седмица.

Този път специален акцент пада върху съперничеството между “Мерцедес” и “Ред Бул” и огромното напрежение между двамата шефове на отборите - Тото Волф и Кристиан Хорнер.

Финалът на сезон 2021, който се проведе в Абу Даби, бе истинска драма, в която основно участие имаше и Майкъл Маси, който в последствие бе освободен от поста си на рейс директор на F1.

“Дори не видях как Макс минава финала. Решението на Маси просто бе грешно. И е повече от ясно, че това ще остави белези върху Люис, мен и целия отбор”, казва Волф в сериала. Той добавя, че Люис е направил всичко необходимо, за да спечели титлата, която му е била отнета.

Волф също така дебело подчерта, че той и подопечните му нямат нужда от допълнителна мотивация след това, което се случи през миналия сезон, приключил с титлат за Макс Верстапен.