Един от най-различните и зрелищни стартове за сезона във Формула 1 отпадна от календара.

Няма да има Гран при на Сингапур на 3 октомври, след като властите в страната обявиха, че няма как да проведат състезанието при мерките срещу пандемията там. Така няма да гледаме атрактивната гонитба на "Марина Бей", която освен другото се провежда и на осветление. Несъмнено това е един от големите шоу моменти на сезона.

Ръководителите на Формула 1 отново ще трябва да търсят алтернатива, което не се случва за първи път през 2021 г. Вече бяха отменени Гран при на Китай, Канада и Турция. Именно Истанбул заяви желание да вземе свободната дата през октомври и да замени Сингапур, но по-вероятно е този старт да отиде за САЩ.

Обмисля се евентуална втора надпревара в Остин, Тексас, където ще е състезанието на 24 октомври. Няма големи проблеми другото такова да е на 17 октомври, което сега е свободна дата. Ще се наложи обаче разместване с Япония, която към момента се готви за Гран при на 10 октомври.

Вероятно на "Сузука" ще има старт на 3 октомври, за да получат после отборите 2 седмици за пристигане и адаптация в Северна Америка.

Там ще бъдат наредени двата старта в Тексас, после мексиканското Гран при, за да се премине към ноемврийското състезание в Бразилия.

Все още не като новина, но като евентуална такава, BBC съобщи днес за големи въпросителни пред Формула 1 около стартовете в Япония, Бразилия, Австралия и Мексико.

И на четирите домакина е дадено време до края на юни, за да потвърдят или да се откажат от състезанията.