Мик Шумахер все още би имал постоянно място във Формула 1, ако неговият баща Михаел бе до него, смята бившият ръководител на най-престижната автомобилна надпревара Бърни Екълстоун, цитиран от агенция ДПА.

Синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер - Мик загуби мястото си в отбора на "Хаас" след два сезона в елитния шампионат и в момента е резервен пилот на "Мерцедес".

92-годишният Екълстоун заяви пред германското списание Sport Bild, че съжалява за Шумахер, тъй като ситуацията би била по-различна, ако е имал подкрепата на баща си.

Легендарният пилот Михаел Шумахер не се е появявал публично от инцидента, който претърпя по време на ски ваканция през декември 2013 година и травмите на главата, които получи. За настоящото му здравословно състояние няма официална информация.

"С Майкъл до него като съветник Мих щеше да бъде в добър отбор като титулярен пилот. Майкъл би разкрил на сина си много детайли с целия опит, който има. Би му показал правилния път, както в състезателно отношение, така и чисто политически", коментира Бърни Екълстоун.

Мик Шумахер призна на няколко пъти, че би желал да има баща си до себе си като съветник. "Бих дал всичко само за това", казва той.

Екълстоун добави, че Мик Шумахер носи тежко бреме, защото "да носи това име е най-големият му проблем и за него ще бъде трудно да си намери тим, особено такъв, с който да побеждава".

Самият Шумахер младши говори наскоро за "новото начало" в "Мерцедес" за предстоящия сезон, който започва следващата седмица в Бахрейн.