Световният шампион Макс Верстапен демонстрира фантастични умения и спечели Гран при на Унгария, въпреки че стартира едва десети на една от пистите, на които изпреварванията са изключително трудни.

Пилотът на Ред Бул стигна до първото място на "Хунгароринг" след едно страхотно каране във всичките 70 обиколки и перфектните стратегически решения на екипа на Ред Бул. С това той поведе с 80 точки на върха в класирането и вратите към нова световна титла са широко отворени.

Ключовият момент в спора за победата днес бе при вторите спирания в бокса, при който Верстапен бе първият от пилотите в челото, който влезе за нови гуми. Това му позволи да прескочи Джордж Ръсел и веднага да атакува Шарл Леклер, който трябваше да сложи гумите хард, тъй като използва двата си комплекта гуми медиум в първите два стинта.

Оттам до финала за световния шампион имаше само една спънка, която дойде малко след като той изпревари Леклер. Нидерландецът се завъртя в края на обиколката, което позволи на пилота на Ферари да си върне позиция, но само няколко обиколки по-късно той отново се озова зад Верстапен.

На подиума се качиха още пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.

Getty Images

Пилотите на Ферари, които до около 40-ата обиколка бяха в челото заедно с Ръсел, дори не намериха място на подиума. Карлос Сайнц завърши четвърти, а Леклер - шести, преминавайки през три спирания в бокса. Пети между пилотите на "черните кончета" финишира Серхио Перес.

След това състезание предстои лятна пауза в календара на Формула 1, преди битките да бъдат подновени през септември.