Макс Верстапен и Шарл Льоклер ще станат световни шампиони във Формула 1 един ден, но това обаче със сигурност няма да се случи през този сезон, в който категоричен фаворит остава защитаващия титлата си британец Люис Хамилтън, смята бившият пилот Фелипе Маса.

"От това, което видях преди паузата, "Мерцедес" и Люис Хамилтън са най-бързи. Съкратен сезон няма как да промени това, защото в момента заводите на отборите са затворени и никой не извършва значителна дейност.

В бъдеще - може би. Шарл Льоклер и Макс Верстапен със сигурност имат качествата на световни шампиони. Те обаче ще трябва да спечелят титлата във времена, в които разликата между отборите е много по-значима от влиянието на самите пилоти върху машините. Сега болидите са страхотни, но един - повече от останалите. Това води до настоящата доминация", заяви бразилецът в интервю за "Гадзета дело Спорт".

Преди две седмици друг бивш пилот от Формула 1 Нико Розберг (Германия) изрази мнение, че Верстапен е способен да отнеме короната на Хамилтън.