Отборът на "Ферари" със сигурност ще даде шанс на един от младите си пилоти да бъде част от Формула 1 през новия сезон.

Това призна отборният директор Матиа Биното, като по всяка вероятност решението ще бъде обявено още преди да е приключил сезона във Формула 2, от който остават два старта.

Вариантите са три, като безспорно името, което приковава най-голямо внимание е това на Мик Шумахер. Синът на легендата Михаел Шумахер към момента е водач в класирането на Формула 2 и се е устремил към титлата.

Зад него в класирането обаче е британецът Калъм Илът, който също е част от академията за пилоти на "Ферари". Третият вариант пък е руснакът Роберт Шварцман.

Поне един от тях ще бъде част от новия сезон, но не и в отбора на "Ферари", където пилоти ще са Шарл Леклер и Карлос Сайнц.

Един от дъщерните тимове на Скудерията - "Алфа Ромео", реши да запази пилотите си Кими Райконен и Антонио Джовинаци през следващия сезон.

Другият дъщерен тим обаче - ХААС, освободи пилотите си, като към момнета има две свободни места.

Едва ли "Ферари" ще може да повлияе и на двете позиции, но по всяка вероятно ще прати поне един от младите си пилоти в ХААС, за да трупа опит на най-високо ниво.

Естествено, че най-голям шанс към момента има Шумахер младши, а и това безспорно ще е най-силният ход от маркетингова гледна точка не само за Скудерията, но и за целия спорт.