Отборът на "Ферари" във Формула 1 е разпуснат и пратен в изолация, след като се завърна от Австралия. В неделя там трябваше да започне сезон 2020 с Гран при в Мелбърн, но състезанието бе отложено заради разпространяващата се световна пандемия с коронавирус.

Някои от хората в екипа са у дома, но тези, които трябва да пътуват дълго за родните си места, бяха настанени в хотелски стаи, платени от "Ферари".

Те ще останат там поне 14 дни. Нито един от хората в отбора не е проявил симптоми на вируса Covid-19 към момента.

Фабриките на компанията са затворени поне до 27 март след националната карантина, обявена в Италия. Отборът също едва ли ще се завърне към боксовете и работата си в базата Маранело преди април.

Фамилия Аниели, която е собственик на "Фиат" и "Ферари", дари 10 милиона евро на Държавния щаб за борба с вируса в Италия.

Формула 1 разсъждава върху това кога да бъде подновен сезонът, като очевидното решение е да се премахне лятната пауза, за да се наваксат изпуснатите седмици.

И въпреки това е почти невъзможно всички 22 планирани старта от Гран при за годината да бъдат изпълнени.

Според правилника, за да бъде считан сезонът за легитимен и да имаме шампион, трябва да са завършени поне 8 състезания за годината.

Засега целта е Формула 1 да стартира в Азербайджан на 7 юни.