“Ферари” сложи край на дългото чакане за феновете си и показа колата, с която ще преследва по-достойно представяне през сезон 2021 във Формула 1 - SF21. За първи път от доста време насам Себастиан Фетел няма да е част от Скудерията, а неговото място е заето от Карлос Сайнц-младши, който ще бъде съотборник на младата звезда на отбора Шарл Леклер.

Италианците искат да забравят възможно най-бързо сезон 2020, който бе най-лошият за тях от 1980 година насам. През последната кампания те завършиха едва шести при конструкторите, бивайки изпреварени от тимове като “Макларън”, “Рено” и “Рейсинг пойнт”.

Шефът на отбора Матиа Биното заяви, че SF21 ще разполага с повече мощност и вече е “възвърната доста от скоростта на правите” - нещо, което бе основен проблем за предшественика SF1000. На моменти през миналия сезон “Ферари” изглеждаше прекалено бавен спрямо другите на пистата най-вече в правите участъци.

Снимка: Официален сайт

Болидът очаквано е изцяло червен, но има и неочаквано голямо присъствие на зеления цвят заради един от спонсорите на отбора - зад кокпита. В задната част червеното пък прелива в по-тъмен от традиционния нюанс.

През сезон 2021 “Ферари” ще преследва първи полпозишън и първа победа от 2019 година насам, когато тези неща се случиха за последно - съответно в Мексико и Сингапур. 

SF21 е предпоследната представена кола преди сезона във Формула 1, като остава единствено от “Хаас”, които са клиенти на “Ферари” да представят болида, в който ще карат Мик Шумахер и Никита Мазепин. След представянето, пилотите на “черните кончета” ще направят първи обиколки с новата кола в Бахрейн този уикенд, когато са предсезонните тестове.

Снимка: Официален сайт