Отборът на "Ферари" изживява трудни дни в края на един тъжен сезон, в който се стигна дори до сблъсък на двамата му пилоти.

Случи се по време на Гран при на Бразилия, а и преди това Себастиан Фетел и Шарл Леклер бяха в обтегнати отношения.

Раздялата с германеца, който е четирикратен шампион във Формула 1, изглежда назряла.

Но преди това отборът опитва да изчисти взаимоотношенията и да създаде условия за нормален край на надпреварата.

Матиа Биното, шефът на отбора, разговаря поотделно в базата на "Ферари" в Маранело с Фетел и Леклер. После имаше и дискусия с двамата и останалите от тима, включително ръководителите на екипите на механици, инженери и т.н.

Президентът на "Ферари" Джон Елкан също взе отношение, след като недоволството към случващото се в отбора расте.

"Трябва да се знае от всеки колко важен е този тим - заяви босът. - Пилотите, независимо кои са и колко са добри, трябва да поставят отбора пред личния си интерес. Същото се отнася и за всеки служител. Когато печели "Ферари", печелим всички ние. Това бе един невероятен сезон с много първи позиции в квалификациите, които не превърнахме в победи."

В италианските медии темата около това кой ще е новият пилот, ако Скудерията реши да се раздели с Фетел, продължава да е основна. Люис Хамилтън е първото споменавано име, тъй като шампионът има резерви около продължаването на договора си в конкурента "Мерцедес".

Но мнозина съветват италианския тим да посегне не към британеца, а към Макс Верстапен, който изглежда другото най-обещаващо име от младите, заедно с Леклер.