Представянето на Мик Шумахер като пилот на “Хаас” ще бъде следено изкъсо от “Ферари” през новия сезон във Формула 1. Това призна в интервю шефът на италианците Матиа Биното. Двата отбора работят в сътрудничество, защото американците използват двигатели, доставени от Скудерията, а освен това Шумахер-младши е кадър на Академията за млади пилоти на легендарния отбор от Маранело.

“Мик Шумахер ще кара за “Хаас” тази година, което е отлична възможност да бъде показана силата на сътрудничествеото ни. Освен това той е част от нашата Академия, чиято цел е да развива пилоти не за Формула 1, а конкретно за “Ферари”, каза Биното.

“Когато направиш преход от Формула 2 към Формула 1, няма как да скочиш директно в червения болид, защото става дума за прекалено голяма отговорност и недостатъчно опит. Но наличието на отбори, с които работим и в които пилотите ни продължават да се развиват, значи наистина много”, добавя още Биното.

Сезон 2021 ще започне с Гран при на Бахрейн на 28 март, когато Шумахер, който спечели титлата във Формула 2 миналата година, ще дебютира при най-добрите.