Отборът на "Ферари" във Формула 1 планира да предложи договор на седекратния шампион Люис Хамилтън, информира днес британското издание "Дейлимейл".

Според информацията италианският тим е готов да предложи 40 милиона паунда на година, а целта е Хамилтън да спечели осмата си световна титла и да изпревари Михаел Шумахер.

Президентът на компанията Джон Елкан вече се е свързал с Хамилтън и се водят преговори на най-високо ниво.

Договорът на Люис с "Мерцедес" изтича в края на този сезон и далеч не е сигурно, че той има намерението да го поднови. Последните преговори за сегашния му контракт бяха дълги и трудни.

"Ферари" има два варианта за привличането на британеца. Първият от тях е той да партнира на сегашния лидер на отбора Шарл Леклер. Това би означавало трансфер на Карлос Сайнц в друг отбор.

Другият вариант е жертване на Леклер за сметка на Хамилтън, като той би бил осъществим под формата на размяна. Хамилтън би карал със Сайнц във "Ферари", а Леклер с Джордж Ръсел в "Мерцедес".

Към момента и двата отбора са способни да плащат по 40 милиона паунда на сезон на 38-годишния Люис, като до голяма степен решението е изцяло негово.