Изказване на Себастиан Фетел за Формула Е - шампионатът за електрически автомобили, не се хареса на бившия шампионат в този клас Лукас ди Граси.

В интервю за германския вестник Zeit, Фетел осъди технологията на електрическата формула и каза, че не вижда смисъл в нея.

"Не разбирам значението на Формула Е. Технологията с батериите, която се използва няма нищо общо с тази, която би се използвала в нормална кола. Това не е добре за околната среда, защото тези батерии не се зареждат с възобновяема енергия, а с изкопаемо гориво", каза пилотът на "Астън Мартин" във Формула 1.

Бразилският пилот Де Граси разкритикува Фетел за думите му и постави под съмнение отдадеността му на "зелената" идея.

"Ако Фетел не иска да идва във Формула Е, това е негов избор. Въпреки че това е втората най-скъпо платена надпревара за едноместни автомобили, тя е далеч от Формула 1. Но да кажеш, че технологията на автомобилите няма отношение към бъдещето... той или няма идея за какво говори или се опитва целенасочено да залъгва общественоостта.

Фетел се занимава с толкова много "зелени" неща напоследък. Събира боклук, кара велосипеди и така нататък. Изглежда, че го прави за вниманието, а не вярва искрено в това. Така че дори и да не харесва Формула Е, той трябва да я подкрепя", написа де Граси.

Фетел все още не е решил какво ще прави с бъдещето си след края на сезона във Формула 1, който ще е последен за него.

"Може да звучи скучно, но най-вероятно ще искам да отделя време за себе си, да помисля за всичко и да го карам по-леко. Карам в този натоварен ритъм откакто се помня. Искам повече време за себе си, но знам, че и това няма да е задълго. Не се застоявам на едно място и нещо ще изникне", каза наскоро германецът.