Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел може отново да се състезава в най-престижната надпревара, макар да се отказа в края на миналия сезон.

Германецът може да влезе в болида на "Астън Мартин" за откриващото състезание в Бахрейн в края на следващата седмица, тъй като не е ясно дали контузеният Ланс Строл ще се възстанови.

Строл пропуска тестовете в Бахрейн, тъй като падна с велосипед. От отбора му се надяват, че той ще е готов за надпреварата на 5 март, но това далеч не е сигурно.

Шефът на "Астън Мартин" Майк Крак отказа да потвърди информациите за Фетел, но не ги и отрече. Все пак най-вероятен заместник на Строл остава резервния пилот Фелипе Другович, който сега е в автомобила за тестовия уикенд.

Фетел се пенсионира в края на миналия сезон след 299 състезания, но може да стартира своето №300 в Бахрейн или в Саудитска Арабия във втория кръг на сезона.

"Проведох няколко обаждания със Себастиан, но така беше и през миналата година, а и ще продължи и занапред. Няма да ви кажа дали е заинтересован да се върне. Това е много хипотетично. Основният ни план е Ланс да се върне в колата. Още не сме взели финално решение. Не забравяйте, че Фетел имаше готови планове за пенсионирането си и ние трябва да уважим това. Нека видим какво ще стане", каза Майк Крак пред журналисти.