Себастиан Фетел напуска "Ферари" след края на сезона във Формула 1, а възможността да отиде в конкурентния "Мерцедес" може да доведе до вътрешни трусове в редиците на най-силния отбор в последните години.

Четирикратният световен шампион ще бъде най-привлекаталното име на пазара, а от корпорацията Даймлер, която притежава немския тим, настояват именно Фетел да стане съотборник на Люис Хамилтън.

По високите етажи на компанията виждат идеална възможност в това германски пилот да кара за германски отбор и шефовете настояват за тандем Фетел - Хамилтън. Те общо са носители на 10 световни титли и са най-титулуваните пилоти на новия век.

Ръководителят на отбора Тото Волф обаче няколко пъти заяви, че е доволен от взаимодействието между сегашните пилоти в лицето на шесткратния шампион Хамилтън и Валтери Ботас.

Волф и Хамилтън искат да продължат да работят с Ботас, което означава, че на практика ще се опълчат срещу желанието на големите босове от Даймлер да видят Фетел редом до Люис.

Бившият пилот на Макларън Дейвид Култард смята, че привличането на Фетел би било грешка за Мерцедес и германската звезда може да донесе единствено главоболия на отбора.

Шотландецът изрази мнение, че от спортна гледна точка това би било плюс, защото ще означава повече шансове за победи.

Но мнението му е, че както Себ, така и Люис са силни характери, които надали ще изградят хармония помежду си.