Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел обясни причините за решението да напусне отбора на "Ферари".

"За да постигнете най-добри резултати в този спорт, е много важно всички страни да работят в идеална хармония", каза Фетел за официалния сайт на италианския отбор.

"Моят екип и аз разбрахме, че вече няма общо желание да останем заедно след края на този сезон. Финансовите въпроси не играят никаква роля в това съвместно решение. Имам нужда от време, за да помисля какво е наистина важно, що се отнася до бъдещето ми. "Ферари" има специално място във Формула 1 и се надявам, че ще постигне успехите, които заслужава", добави германският пилот.

Неговият съотборник в тима Шарл Леклер (Монако) също коментира решението на Фетел.

"За мен беше голяма чест да бъда твой партньор. Имахме трудни моменти на пистата, много добри епизоди и такива, които не се получиха по начина, по който и двамата бихме искали, но винаги имаше уважение, дори и да не изглеждаше така. Не съм научил толкова много от никого, колкото от теб като съотборник. Благодаря за всичко, Себ", написа Леклер в Туитър.