Четирикратният шампион във Формула 1 - Себастиан Фетел, ще бъде част от надпреварата и през следващия сезон.

За всички бе ясно, че времето му във Ферари изтича в края на 2020-а, но немският пилот все още нямаше контракт с нито един от останалите тимове.

Днес той официално подписа договор с отбора на "Рейсинг Пойнт", който от новия сезон ще носи името "Астън Мартин".

Фетел ще замени мексиканеца Серхио Перес, който в продължение на 7 сезона караше болидите на отбора, първоначално носещ името "Форс Индия". Перес бе сред най-опитните пилоти, като има 182 старта зад гърба си, но раздялата с него не е изненада. Все пак другият пилот на "Рейсинг Пойнт" е Ланс Строл, който все пак е син на собственика - канадският милиардер Лорънс Строл.

"Ферари" пък обяви заместника на Фетел още преди седмици, като това ще е испанецът Карлос Сайнц.

Договорът на Фетел с "Астън Марин" е за три години, а немецът изрази радостта си от постигнатото споразумение.

"Изключително съм горд, че ще бъда пилот на "Астън Мартин". Това е ново предизвикателство в един производител с легендарен статут в спорта.

Впечатлен съм от резултатите, които постига отбора след смяната на собствеността в последната година и половина. Бъдещето изглежда още по-бляскаво.

Отдадеността на Лорънс Строл към спорта ме вдъхнови да повярвам, че заедно можем да постигнем нещо голямо.

Все още обичам Формула 1 и мотивацията ми продължава силна. Искам да се състезавам, като във всеки старт целта е челото на колоната", сподели Фетел.

33-годишният пилот има 248 старта във Формула 1, в които е постигнал 53 победи, а безспорно най-запомнящите моменти в кариерата му са четирите титли между 2010-а и 2013-а.

В послдните шест сезон той кара за "Ферари", като определено не успява да оправдае очакванията. Разочарованията за него настъпиха най-вече през последните две години.

Миналия сезон той остана пети в генералното класиране, а през настоящата кампания е 13-и, като не достигна до зоната на точките в половината състезания.