Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел не е особено обнадежден за бъдещето на Формула 1. Пилотът на "Ферари", за когото това е последен сезон в италианския отбор, сподели очакванията си за това какво ще се случи със спорта в следващите години.

 "Къде ще бъде Формула 1 след 10 години? Това е интересен въпрос. Първо бих казал, че надали някой си е помислял, че ще бъдем в сегашната ситуация, да кажем, преди половин година. Трудно е да мисля толкова напред в бъдещето. Но според мен на Формула 1 предстои битка за оцеляване. За да може да е привлекателен спорт за феновете", обяви Фетел няколко дни преди последния си старт с болид на "Ферари" на "Монца".

"Всички очакват с нетърпение промените на правилата през 2022 година, но това надали ще бъде достатъчно. Ако погледнем в по-шиорка перспектива, трябва да се променят доста повече неща, за да станат състезанията по-интересни и оспорвани. Но определено ще ми бъде интересно да видя Формула 1 след 10 години", добави още бившият пилот на "Ред Бул".

Фетел и "Ферари" се представят изключително разочароващо досеа през сезона, а миналия уикенд записаха най-слабите си резултати от десетилетие насам. 

В петте си старта като пилот на италианския тим на "Монца" досега, Себ така и не успя да спечели Гран при на Италия, а за да се случи това в последния му старт трябва да се случи истинско чудо.