Себастиан Фетел се превърна в едно от имената, които са синоним на Формула 1 през последните години, заедно с това на Люис Хамилтън. Германският ветеран кара петнадесетия си сезон при най-добрите, като започна в отбора на "Заубер", след това като част от "Торо Росо" стана най-младият победител в Гран При - рекорд, подобрен по-късно от Макс Верстапен, а след преминаването си в "Ред Бул" Себ спечели четири последователни шампионски титли - от 2010 до 2013 година.

После така и не успя да направи това с "Ферари", където на два пъти завършваше зад Хамилтън в генералното класиране, а понастоящем Себ кара за "Астън Мартин", вече на 34-годишна възраст.

"Ако погледнете възрастта ми, ще стане ясно, че няма как да карам още дълго - десет години например. Определено се замислям за бъдещето си и имам много, много интереси извън спорта", сподели той в едно от последните си интервюта.

Освен бъдещето си, Фетел коментира и увеличаването на състезанията в календара на F1.

Догодина той ще се състои от 23 състезания, което е абсолютен рекорд. Сезон 2022 трябва да започне в средата на март и да приключи в средата на ноември, а според Себ това не е възможно най-доброто решение.

"Това е само моето мнение, но смятам, че не трябва да имаме толкова много състезания. Най-малкото, защото ако хората гледат толкова много стартове, тогава изживяването няма да е толкова специално. А също така и всички пилоти и членове на отборите - това ще означава допълнителен стрес", добави той.