Четирикратният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел напрваи признание, че за първи път в кариерата си чувства, че се проваля. Германецът кара последния си сезон във "Ферари", където не успя да изпълни очакванията и да донесе титла и на италианския отбор. Сезон 2020 е изключително разочароващ както за Фетел, така и за Скудерията, където отново единствен светъл лъч е Шарл Леклер.

"Досега в кариерата ми винаги съм успявал да изкарам максимума от колата. Но тази година това не е така. Явно изпускам нещо, макар да правя всичко по силите си", заяви Фетел, който има едва 18 точки срещу името си досега през годината. 

"Не смятам, че е заради поведението на колата. Винаги трябва да се адаптираш, било то във Формула 1, или пък в болид за картинг. Това никога не е било проблем за мен", казва още бившият пилот на "Ред Бул", който догодина ще кара за "Aстън Мартин", каквото ще бъде новото име на "Рейсинг Пойнт".

32-годишният германец напуска "Ферари" след шест сезона, в които най-доброто му представяне бе второто място в генералното класирание (през 2017 и 2018). 

"Правя всичко по силите си, за да карам възможно най-бързо. Но не мога дa изкарам от колата това, което Шарл изкарва. Не спирам да работя с инженерите и ще продължа да го правя до последно", добавя Фетел.