Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел смята, че решението за уволнението на Ник де Врайс в отбора на "Алфа Таури" е несправедливо.

Германецът в миналото бе част от тогавашния отбор на "Торо Росо" преди да спечели световните си титли с "Ред Бул".

Фетел заяви, че се радва за връщането на бившия си съотборник Даниел Рикардо на стартовата редица, но и симпатизира на Де Врайс, който беше отстранен заради слабите си резултати в първите 10 състезания.

"Много съм щастлив за Даниел. Харесвам го и сме се състезавали заедно. През изминалия уикенд се видяхме на тестовете и много се радвам за него.

От друга страна обаче трябва да сме честни. Много е неприятно, че това е краят за Ник. Дадоха му страхотен шанс. Може би нещата не се развиха за него по начина, по който хората очакваха. Решението е брутално и твърде сурово.

През миналата година се срещнахме за първи път и изглеждаше много добър човек и пилот. Спечели Формула 2, както и някои международни състезания. Добре познат е и се надявам този спад да не окаже влияние на кариерата му. Хората се повлияват от тези неща, а не трябва да е така. Може би тези 10 състезания не преминаха както трябваше. Не знаем защо, тъй като не сме в отбора, а и той е много млад", каза Фетел.

Междувременно германецът заяви, че "има някои идеи" за евентуално завръщане във Формула 1.