Формула 1 има готов план за сезона, който изобщо не успя да започне през март с настъпването на извънредната ситуация с пандемията от коронавирус.

Според британския "Гардиън", който твърди, че има документ от заседанието на ръководителите на организацията, програмата ще бъде обявена официално в началото на следващата седмица.

Собственикът на Формула 1 - Liberty Media, е получил съгласие на 21 от организаторите на Гран при, като стартовете ще са само 16. Единственото колебание е между пистите в Германия и Каталуня за европейската част от сезона.

Стартът ще е на 5 юли с две състезания в последователни уикенди в Австрия.

Незабавно идват две надпревари на "Силвърстоун" във Великобритания, където се чака само формално разрешение от правителството персоналът около стартовете да не бъде вкарван в 14-дневна карантина при пристигането си в страната.

Юли ще завърши в Будапеща.

Европейският тур ще е с 8 състезания, като след унгарското се задават "Хокенхайм" или Барселона, както и сигурни Гран при на "Спа" и "Монца". Отпадат стартовете в Нидерландия и Франция.

Останалите 8 надпревари ще са извън Стария континент.

А втората част от сезона, която ще дойде след средата на септември, се очаква да е доста натоварена. Вероятно е осемте състезания да са в 8 последователни уикенда, което е свързано с много и тежки пътувания.

Канада и Сингапур са опция за 1 старт, същото ще се реши между Азербайджан и Русия за друг, а е много вероятно и само един измежду САЩ, Мексико и Бразилия да има Гран при. Изглежда сигурно, че Китай, Япония, Виетнам, Бахрейн и Абу Даби завършват програмата.